Almanya Vize Başvurusu

Yabancı bir ülkeye girebilmek için o ülke makamlarından resmi olarak izin alınmalıdır. Bu izinlerin kuralları ve işlem süreçleri ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir. Bu anlamda konuyla ilgili profesyonel şirketlerle çalışmak size hem zaman hem de para kazandıracaktır.

Almanya; Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Almanya Vize Başvurusu İçin Gerekli Olan Evraklar

  • Pasaport
  • Biometrik Fotoğraf
  • Almanya Vize Başvuru Formu
  • Nüfus Kayıt Örneği ve Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Finansal Durumunuzu Tescilleyen Belgeler
  • Almanya Vize Talebi İçin Dilekçe
  • Bağlı Olunan Kuruma Ait Resmi Belge
  • Bireyin Çalıştığını Gösteren Belge
  • Seyahat Amacını Destekleyen Bilgi ve Belgeler

Almanya Turistik Vize Gerekli Belgeler

Turistik amaçla Almanya seyahatinde bulunacaksanız aşağıda yer alan belgelerle vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.

  • Pasaport
  • Son 3 yıl içerisinde alınan vizelerin fotokopileri
  • Vesikalık fotoğraf (1 adet)
  • Vize Harcı
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Seyahat planı veya otel rezervasyonu ile ilgili belgeler
  • Almanya’da kalınan süre zarfında giderlerin kimin tarafından ne şekilde karşılanacağını gösteren belgeler (maaş bordrosu vs.)
  • 18 yaşından küçük olanlar için velileri tarafından noter onaylı seyahat izni ve masrafların karşılanacağına dair ıslak imzalı belge
  • Öğrenciler için bu belgelere ek olarak öğrenci belgesi istenilmektedir.
  • Serbest meslek sahipleri için vergi levhası, ticaret sicil gazetesi fotokopisi, ticaret veya sanayi odası sicil kayıt örneği vize başvurusu sırasında istenebilmektedir.

Almanya Ziyaretçi Vizesi Gerekli Belgeler

Turistik amaçla Almanya seyahatinde bulunacaksanız aşağıda yer alan belgelerle vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.

  • Pasaport
  • Son 3 yıl içerisinde alınan vizelerin fotokopileri
  • Vesikalık fotoğraf (1 adet)
  • Vize Harcı
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Seyahat planı veya otel rezervasyonu ile ilgili belgeler
  • Almanya’da kalınan süre zarfında giderlerin kimin tarafından ne şekilde karşılanacağını gösteren belgeler (maaş bordrosu vs.)
  • 18 yaşından küçük olanlar için velileri tarafından noter onaylı seyahat izni ve masrafların karşılanacağına dair ıslak imzalı belge
  • Öğrenciler için bu belgelere ek olarak öğrenci belgesi istenilmektedir.
  • Serbest meslek sahipleri için vergi levhası, ticaret sicil gazetesi fotokopisi, ticaret veya sanayi odası sicil kayıt örneği vize başvurusu sırasında istenebilmektedir.

 

Hemen Arayın
Biz Sizi Arayalım
WhatsApp chat