Avusturya Vize Basvurusu

Yabancı bir ülkeye girebilmek için o ülke makamlarından resmi olarak izin alınmalıdır. Bu izinlerin kuralları ve işlem süreçleri ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir. Bu anlamda konuyla ilgili profesyonel şirketlerle çalışmak size hem zaman hem de para kazandıracaktır.

Avusturya: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Avusturya Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • Pasaport
  • Avusturya Vize Başvuru formu
  • Biometrik Fotoğraf
  • Seyahat Sağlık Sigortası
  • Konaklama ve Ulaşım Rezervasyonları
  • Finansal Durumu Gösteren Evraklar
  • Muvafakatname: Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse yalnız ya da ebeveynlerinden biri ile seyahat edecekse Avusturya Konsolosluğuna noter onaylı muvafakatname sunmalıdır.

Mesleksel Evraklar

Çalışanlar

  • Maaş Bordrosu
  • Çalışma Belgesi
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi: İşverenden barkodlu olarak temin edilmelidir.
  • SGK Hizmet Dökümü: e-devletten hizmet dökümünüzü barkodlu olarak alabilirsiniz.

İşverenler

Başvuru sahibi şirket sahibi ise, şirketin ticaret oda kaydı ya da faaliyet belgesi, vergi levhası ve ticaret sicil gazetesinin fotokopisi gereklidir.

Öğrenciler

Avusturya turist vizesine başvuracak kişi öğrenci ise diğer evraklarıyla birlikte öğrenci belgesi sunmalıdır. Başvuru için belgenin orijinali gereklidir.

Emekliler

Emekli başvuru sahibi emekli maaşını gösteren belgeler yani emekli maaşının işlem gördüğü banka hesap özeti veya emeklilik cüzdanını Avusturya Konsolosluğuna ibraz etmelidir.

Çiftçiler

Çiftçiler bağlı oldukları ziraat odasından çiftçilik belgesi almalıdır.

Hemen Arayın
Biz Sizi Arayalım
WhatsApp chat