Küba Vize Başvurusu

Yabancı bir ülkeye girebilmek için o ülke makamlarından resmi olarak izin alınmalıdır. Bu izinlerin kuralları ve işlem süreçleri ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir. Bu anlamda konuyla ilgili profesyonel şirketlerle çalışmak size hem zaman hem de para kazandıracaktır.

Küba:Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri ise, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Küba Turistik Vize Gerekli Evraklar

Pasaportun renkli Scan edilmiş fotoğraflı olan bölümü;

Küba seyahati için gerekli evrak seçilecek vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Ancak Küba vizesi için başlıca evrakların başında vize başvuru formu, renkli olarak taratılmış seyahat sonrası için en az 6 ay geçerli pasaport (kişisel bilgileri içeren sayfa) fotoğraf, gidiş dönüş uçak bileti gelmektedir. Türkiye’de oturum izni olan yabancıların oturum izni belgelerini başvuru sırasında beyan etmeleri gereklidir. Küba vizesi için gerekli evrak listesi hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayabilirsiniz.

Küba vizenizi aldıktan sonra ad ve soyadınızı kontrol etmeniz gereklidir. Tek girişli 30 gün kalışlı Kuba turistik vizenizle Küba’ya seyahat edeceğiniz gün havalimanında Küba’ya gidiş-dönüş uçak biletinizi kontrol esnasında beyan etmeniz gereklidir. Türkiye’den alınmış olan Küba vizesi ile Amerika’dan Küba’ya seyahat edilememektedir. Türkiye’den alınan Küba vizesi ile Meksika, Kanada veya diğer bölgelerden giriş yapılabilmektedir.

Önemli Notlar;

► Küba seyahatinde bulunacak vatandaşlarımızın Küba vizesi almaları zorunludur. Yeşil pasaport, gri pasaport ve siyah pasaportu olan vatandaşlarımız ise Küba vize işlemlerinde bulunmadan bu ülkeye seyahatlerini vizesiz olarak gerçekleştirebilirler.

► Küba turistik vizesi pasaporta basılan vize değildir. Küba turistik vizesi bir seyahat kartı olarak başvuru sahiplerine takdim edilir. Bu sebeple kişiler yetkili Küba vize servisinin kaşesinin bulunduğu ve Elçiliğin barkod numarasının olduğu seyahat kartları ile ülkeye girişlerini gerçekleştirebileceklerdir.

► Küba turistik vize 6 aylık hazırlanmış ve kişiye bu şekilde ibraz edilen bir vizedir. Küba turistik vize ile başvuru sahibinin Küba’da konaklama yapacağı süre ise 30 gündür. Küba’da 30 günden daha fazla kalmak isteyen vatandaşlarımız ise Küba resmi makamlarına başvuruda bulunarak 30 gün konaklamalı küba turistik vizelerini ek olarak 30 gün daha uzatabileceklerdir.

► Küba turistik vize başvuruları için yukarıda belirtilmiş tek belgenin tarafımıza e-mail yolu ile ulaştırılması yeterlidir. Temsilcilerimiz Küba turistik vize başvuru işlemlerinizi başlatacak ve kısa süre içerisinde vizenizin size teslim edilmesini sağlayacaklardır.

Detaylı Bilgi İçin; 0544 243 243 9 – 0212 243 243 9

Hemen Arayın
Biz Sizi Arayalım