ArayınBiz Arayalım

Macaristan Vize Başvurusu

Yabancı bir ülkeye girebilmek için o ülke makamlarından resmi olarak izin alınmalıdır. Bu izinlerin kuralları ve işlem süreçleri ülkeden ülkeye değişiklik göstermektedir. Bu anlamda konuyla ilgili profesyonel şirketlerle çalışmak size hem zaman hem de para kazandıracaktır.

Macaristan: Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir.
Diplomatik, Hizmet ve Hususi Pasaport hamilleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla, anılan ülkeye yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Macaristan Vizesi İçin Gereken Evraklar

TÜM BAŞVURULAR İÇİN

  • Vize formu
  • 2 adet fotoğraf (Son üç ayda çekilmiş olacak. Arka fon mutlaka BEYAZ olmalıdır)

İŞVERENLER (Tüccar, Avukat, Doktor, Serbest Meslek)

  • İlgili makama vize talebi dilekçesi ( orijinal, antetli kağıda, kaşeli )
  • Ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi(son 3 aylık)
  • Vergi levhası fotokopisi ( son dönemin )
  • İmza sirküleri fotokopisi
  • Sicil gazetesi fotokopisi
  • Maddi durumu gösteren belgeler(banka hesapları, tapu, kira kontratları, kredi kartları fotokopileri)
  • Evli çiftler için evlilik cüzdanı fotokopisi( Eşlerden birinin seyahat etmemesi durumunda dahi verilmelidir )

ÜCRETLİ ÇALIŞANLAR (Sözleşmeli personel, memur , işçi vs..)

  • İş yerinizden çalıştığınızı belgeleyen yazı(orijinal,antetli kağıda)
  • İmza sirküleri fotokopisi
  • Sicil gazetesi fotokopisi
  • Vergi levhası fotokopisi ( 2008 vergi yılı işlenmiş )
  • Ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi(yeni tarihli)
  • Sigortalı işe giriş bildirgesi fotokopisi
  • Maaş bordrosu ( son 3 aylık )
  • Banka hesapları ( yeni tarih de işlenmiş ve içinde bakiye bulunan )

EMEKLİLER

  • İlgili makama vize talebi dilekçesi
  • Emeklilik kimlik cüzdanı fotokopisi
  • Emeklilik maaşının alındığı banka hesap cüzdanının fotokopisi
  • Maddi durumu gösteren belgeler(banka hesapları, tapu, kira kontratları, kredi kartları fotokopileri)
  • 2 adet resim(son 3 ayda çekilmiş olacak ve mutlaka arka fonu beyaz olacak)
  • Evli çiftler için evlilik cüzdanı fotokopisi (eşlerden birinin seyahat etmemesi durumunda dahi verilmelidir)

ÖĞRENCİLER

  • Öğrenci belgesi
  • Öğrenci ailesinin iş durumunu ve gelirini gösteren belge
  • Öğrenci ailesinden muvaffakatname (Eğer ailesinden bağımsız tura katılıyorsa ve 18 yaşından küçükse)

AVUKAT, DOKTOR, ECZACI VEYA MÜHENDİSLER

  • İlgili makama vize talebi dilekçesi (orijinal, antetli kağıda, kaşeli)
  • İmza beyannamesi fotokopisi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • Bağlı bulundukları odadan belge (son 3 aylık olmalı)
  • DOKTORLAR – TABİPLER ODASINDAN
  • AVUKATLAR – BARODAN
  • MİMAR VE MÜHENDİSLER – MİMARLAR VE MÜHENDİSLER ODASINDAN
  • Maddi durumu gösteren belgeler(banka hesapları, tapu, kira kontratları, kredi kartları fotokopileri)
  • Evli çiftler için evlilik cüzdanı fotokopisi(eşlerden birinin seyahat etmemesi durumunda dahi verilmelidir)

MEMURLAR

  • İlgili makama vize talebi dilekçesi
  • Çalıştığınızı belgeleyen yazı
  • Seyahatiniz için izin belgesi
  • Maaş bordrosu ( son 3 aylık )
  • Maddi durumu gösteren belgeler( banka hesapları, tapu, kira kontratları, kredi kartları fotokopileri )
  • Evli çiftler için evlilik cüzdanı fotokopisi( eşlerden birinin seyahat etmemesi durumunda dahi verilmelidir )

Detaylı Bilgi İçin; 0544 243 243 9 – 0212 243 243 9